Actualitatea consulatului

Vizita de documentare si promovare

Comunicat de presa:
La 19 decembrie 2018, doamna Irina Loredana Stanculescu, Consulul general al Romaniei la Cernauti, a intreprins o vizita de promovare si documentare in raioanele Noua Sulita si Storojinet, din regiunea Cernauti.
In prima parte a zilei, doamna Irina Loredana Stanculescu a vizitat comuna Mahala (pentru a doua oara de la preluarea mandaului de Consul general), context in care a participat la un program artistic, prezentat de copiii de la grupa mica a Gradinitei "Lumea Copiilor" din satul Ostrita, comuna Mahala. Fiind o mare sarbatoare, ziua de Mos Nicolae, doamna Consul general a impartit daruri celor mici, din partea Consulatului General al Romaniei la Cernauti. 
La aceasta intalnire de suflet a participat doamna educatoare Mariana Nandris si primarul comunei Mahala, doamna Elena Nandris. 
Tot in comuna Mahala, diplomatul roman s-a inchinat la Biserica din satul Ostrita, paroh Gheorghe Buzenco.

Dupa actiunea de diplomatie publica din raionul Noua Sulita, conducerea Consulatului General al Romaniei la Cernauti s-a deplasat in raionul Storojinet, satul Ciudei. Aici, impreuna cu un mare grup de credinciosi ortodocsi si inalti prelati (printre acestia s-a aflat si Staretul Manastirii Putna, parintele Velnic Melchisedec), doamna Irina Loredana Stanculescu a participat la slujba oficiata cu ocazia hramului Bisericii "Trei Ierarhi" din Ciudei. Nu este pentru prima data cand doamna Consul general viziteaza raionul Storojinet. In satul Ciudei, insa, diplomatul roman efectueaza prima sa vizita.
In cadrul actiunilor mentionate, seful Consulatului General al Romaniei la Cernauti a fost insotit de domnul Ionel Mitea, consul.

Ghid ANAF

12.08.2019

Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice La solicitarea MAE, procedăm la redistribuirea ghidului actualizat, acest demers fiind destinat…

Exequator

13.01.2019

La 11 ianuarie 2019, la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, Roman Nedilski, director general adjunct al Departamentului Consular, a înmânat noului …

Vizita de documentare si promovare

21.12.2018

Comunicat de presa: La 19 decembrie 2018, doamna Irina Loredana Stanculescu, Consulul general al Romaniei la Cernauti, a intreprins o vizita de promovare si…
  • La 21 februarie 2019, în incinta Complexului hotelier RIVOLI din Cernăuți, Consulatul General al României la Cernăuți a organizat o recepție oficială pentru marcarea preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. La manifestare au participat aproximativ 150 de persoane. Printre invitați s-au numărat: întreaga conducere a regiunii Cernăuți, reprezentanți ai principalelor instituții regionale, ai mediului academic și universitar, lideri ai mediului asociativ românesc, cadre didactice din școlile ucrainene cu limba română de predare, mass-media de limbă română și ucraineană, corp diplomatic al UE acreditat în Circumscripția consulară a Consulatului General al României la Cernăuți, alți invitați din R. Moldova și Ucraina. Echipa diplomatică a Consulatului General al României la Cernăuți a fost, de asemenea, prezentă la manifestare, aducându-și contribuția la buna organizare și desfășurare a acesteia. Manifestarea a fost condusă de doamna Irina Loredana Stănculescu, Consulul general al României la Cernăuți, care a transmis un mesaj de salut tuturor celor prezenți, prezentând prioritățile României în cadrul mandatului președinției Consiliului Uniunii Europene, proiectele și prioritățile Uniunii Europene, precum și rolul Parteneriatului estic pentru atragerea statelor de la frontiera Uniunii, în sfera de cooperare și dialog extins a comunității europene. Diplomatul român a prezentat succint relația Ucraina-UE și Ucraina-România, vocația europeană a statului de reședință, precum și parteneriatul bilateral cu țara noastră.